לאחר שטויוטה חשפה את הטויוטה פריוס בתערוכת פרנקפורט האחרונה, היא משחררת כעת פרטים טכניים אודות המכונית ההיברידית המובילה בארץ, ואחר המובילות בעולם. הפריוס צפויה לעבור חשיפה נוספת בתערוכת טוקיו שביפן בסוף החודש הוכחי. הפריוס היא רכב חדש לחלוטין, גם מבחינה ויזואלית וגם מבחינה טכנולוגית. היא חסכונית יותר ב 18% מהדגם הנוכחי, כלומר מציעה צריכת דלק ממוצעת מרשימה של 30 ק"מ לליטר.
טויוטה פריוס החדשה 2016
טויוטה פריוס החדשה 2016
רכב ראשון על בסיס TNGA
הטויוטה פריוס היא הרכב הראשון של טויוטה שעושה שימוש בפלטפורמה המודולרית החדשה של טויוטה שנקראת TNGA, מה שמפשר לה להשיל כמה קילוגרמים ממשקלה וכך לתרום עוד יותר לצריכת הדלק. כמו כן, בעזרת הפלטפורמה הזו, הפריוס מסוגלת להציע תא נוסעים מרווח יותר מהדגם הנוכחי, להעביר את היחידה ההיברידית למיקום חדש מתחת למושב האחורי ואת המצבר להעביר קדימה, מה שיגרום להורדה במרכז הכובד והגדלה של תא המטען, מ 445 ל' ל- 502 ל'. בנוסף, השינויים גרמו לפריוס החדשה להיות נוחה יותר לנהיגה והטיבה גם להתנהגות הכביש. 
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
קראתי ואני מאשר/ת את תקנון האתר
מנוע 1.8 ליטר בתוספת יחידה היברידית
מערכת ההנעה בטויוטה פריוס החדשה, מבוססת כמעט כולה על אותה יחידה כמו בדגם הנוכחי של הפריוס. מדובר המערכת המשלבת מנוע בנזין בנפח 1.8 ליטר בשילוב סוללת ניקל מטאל- הידריד. למרות שתרכובת ההנעה לא השתנתה היא עברה תיעול משמעותי. כעת המערכת קטנה יותר וקלה יותר. מנוע ה 1.8 VVT של טויוטה שופר וכעת הוא פועל במחזור העל נצילות תרמית של 40%. לא נלאה אתכם בפרטים כיצד הדבר קורה, רק נגיד שזהו המנוע בעל הנצילות התרמית הגבוהה ביותר בעולם למנועי בנזין.
מוצעת עם מנוע 1.8 בצירוף יחידה היברידית
מוצעת עם מנוע 1.8 בצירוף יחידה היברידית
איך זה קורה:
טויוטה השכילה והכניסה לפריוס מערכת קירור כפולה שמאפשרת להפחית את ספיקת נוזל הקירור במנוע וכתוצאה מכך נוצר חימום מהיר יותר במנוע משלב ההתנעה וגם שימוש בשמן מנועים בעל צמיגות נמוכה מבדרך כלל. בנוסף לכך, טויוטה עשתה שימוש בראש מנוע חדש המשפר את זרימת האוויר בתוך מערכת ההנעה וכך למעשה מתקצר זמן הבעירה בתוך הצילינדר ונצילות התרמית גודלת.
טויוטה לא מציינת מהו טווח הנסיעה החשמלי של הטויוטה פריוס החדשה. הצפי הוא שהטווח נשאר זהה לטווח המצוין בדגם הנוכחי, אך מה שכן, הציפייה היא לשיפור התאוצה על בסיס המנוע החשמלי בלבד, לפני הכניסה לעבודה של מנוע הבנזין.  
עברה שיפורים ושינויים שגורמים לה לתצרוכת דלק של 30 ק
עברה שיפורים ושינויים שגורמים לה לתצרוכת דלק של 30 ק"מ לליטר