אחד מדגמי המיני המובילים של שנות האלפיים הוא ללא ספק ה
פיג'ו 107, אשר שירת נאמנה את ציבור חובבי רכבי המיני הקטנים והנוחים. אהדת הציבור הישראלי אליו נבעה משילוב מנצח של התאמתו המלאה לרחובות העיר הצרים ולמצוקת החניה הקשה בעיר בשילוב עם איכות ואמינות לטווח ארוך. יחד עם זאת, התמודדה ה107 עם קשיים לא מבוטלים, בעיקר בכל הנוגע לביצועי הכביש הבינוניים, על כן הבינו בפיג'ו שהדגם החדש שלהם צריך לשלב בין הייתרונות הקיימים של ה107 לשיפורים ושידרוגים ובכן ייצרו את הרכב המושלם, כך נולדה האחות הגדולה- פיג'ו 108.

פיג'ו 108 החדשה נולדה תוך שיתוף פעולה פורה בין חברת פיג'ו לחברת סיטרואן
מלאכת מחשבת וביצועים מדהימים
פיג'ו 108 החדשה נולדה תוך שיתוף פעולה פורה בין חברת פיג'ו לחברת סיטרואן, בסיסה נישאר כשהיה ואילו מימדיהם של מפשק הסרנים והמרכב גדלו במעט. שיפורים נוספים שהוכנסו ב108 החדשה נסובים בעיקר בכל הנוגע לבולמי הזעזועים וההיגוי המשופר. בכל הנוגע למנוע של הפיג'ו 108, ישנם שני דגמים, הראשון הוא מנוע 1.0 ליטרים שהיה קיים ב107 אך הוכנסו בו שיפורים המספקים 69 כ"ס. השני, מנוע 1.2 ליטרים החדש מסגרת ה PureTech של פיג'ו. בארץ משווקת גרסה ידנית וגרסה אוטומטית ולשנייהם 5 הילוכים.

למנוע של הפיג'ו 108, ישנם שני דגמים, הראשון הוא מנוע 1.0 ליטרים, השני, מנוע 1.2 ליטרים החדש מסגרת ה PureTech של פיג'ו.
עיצוב נהדר ומרשים
עיצובה החיצוני של ה108 מזכיר את דגמי ה308 וה508 של היצרן, בחזית הותקנה תאורת LED וישנן גרסאות עם גג בד מתקפל. גם פנים הרכב עבר טרנספורמציה רצינית, מסך מגע גדול הותקן ותוספות שונות כמו מקום ייחודי לכוסות הופכים את הנסיעה לחוויה של ממש. יחד עם זאת חייבים להכיר באמת, ולהודות שעדיין מדובר ברכב קטן וקומפקטי שאינו מאפשר לנוסעים מרחב תנועה רב.

היא שקטה, חסכונית, קלה לתפעול, נעימה לנהיגה ומהווה תמורה מצויינת למחירה.
מבחן הדרכים טוב ונעים לנסיעה
במבחני דרך רבים שנערכו ל108 נרשמה חווית נסיעה נעימה למדיי, יש הטוענים כי הורגשה רכות רבה מדיי אך בסך הכל היא מרוסנת ונעימה לנהיגה לכל הדעות. בגרסה הידנית, ידית ההילוכים מדוייקת בהחלט והמנוע שקט. פיג'ו 108 היא המכונית המושלמת לנסיעה עירונית, היא שקטה, חסכונית, קלה לתפעול, נעימה לנהיגה ומהווה תמורה מצויינת למחירה. אז האם אפשר לקרוא לה פיג'ו 108 המיני העירונית המושלמת? בהחלט