הליסינג ידוע בכך שהוא מאפשר לבעלי הרכב מרווח נשימה כלכלי, במיוחד כשזה מופרש ישירות מהמשכורת שלו מדי חודש ואין צורך לשבור את הראש מאיפה לממן הלוואה לרכב חדש, להתחנן להלוואה משתלמת מהבנק, להביא את הכסף לטיפולים תקופתיים ועוד. לעומת זאת, דעות קדומות רווחות מספרות כי אין זה כלכלי לשלם על רכב מליסינג. פשוט, משום כשם שהמחיר נפרס על פני מספר מסוים של חודשים, כן הוא צובר ריביות שמגדילות את מחירו הכללי. בכדי לפתור את השאילתא הערטילאית הזו, בדבר כדאיות העסקה – כן או לא, המציאו את מחשבון הליסינג.
מהו אותו מחשבון ליסינג?
כל אדם יכול למצוא את מחשבון הליסינג באינטרנט, ולתפעל אותו בקלות – יש רק להכניס את הפרטים המבוקשים למחשבון על מנת שזה יראה אם העסקה של הליסינג כדאית או לא. נכון שהמחשבון לא בא להחליף את חוות דעתו של איש מקצוע או יועץ מס לצורך העניין, אלא בא להקנות אמת מידה מסוימת לעסקה ולהבהיר מהם אותם המשתנים שחייבים להכניס למשוואה על מנת להבין את כדאיות העסקה, של הליסינג מימוני או התפעולי שלכם.
איך מחשבים ליסינג?
העובד שמשלם באופן ישיר ממשכורתו עבור עסקת הליסינג יפריש אחוז מסוים לטובת העסקה, והמעביד ישלם את חלקו בעלות הרכב עד אשר מחיר זה יגיע לתקרה מסוימת. תקרה זו אותה משקיע המעביד משתנה על פי משכורת העובד ועלות הרכב. העסקאות משתנות לפיכך מעובד לעובד ומרכב לרכב, לכן לא ניתן להשליך את כדאיותה של העסקה לגבי עובד אחר.
עד כמה המחשבון מדויק?
המחשבון מספק השערה בלבד לגבי איכויות המוצר, ואינו מדייק לגבי אותם ההיבטים הבלתי צפויים של העסקה (השירותים הנוספים שנותנת חברת הליסינג וההטבות למשל, או שינויים בחור, קנסות, איחורים בתשלום וכן הלאה).