שוק הרכב הישראלי זכה בשנתיים האחרונות לקבל מספר דגמי משפחתיות קטנות. קטגוריה צרה זו כוללת רכבים משפחתיים בעלי מידות קטנות יותר ומשווקות בדרך כלל עם מנועים קטנים וחסכוניים. המשפחתיות הקטנות אינן מרווחות וגדולות כמו מכוניות משפחתיות סדאן אחרות המשווקות בישראל אך בהחלט עונות על הצרכים של משפחה צעירה המעוניינת להשתמש ברכב ביום יום או לצאת לטיולים מרוחקים יותר. מערכת
אוטו1 מביאה לכם את שלושת דגמי המשפחתיות הקטנות שנחתו כאן בשנה האחרונה.

סיטרואן C אליזה התאומה של ה 301
פיג'ו 301 והתאומה
שיתוף הפעולה של פיג'ו וסיטרואן הוליד שני דגמים דומים ומוצלחים.
פיג'ו 301 וסיטרואן C אליזה נבנו יחדיו בפרויקט המשותף של הצרפתיות והגיעו לישראל במהלך 2013. פיג'ו משווקת בישראל עם מנוע בסיסי בנפח של 1.2 ליטר המייצר 72 כוחות סוס ומשווק עם תיבת הילוכים ידנית, הגרסאות החזקות יותר משווקות עם מנוע 1.6 ליטר ו 115 כוחות סוס. תג המחיר של הדגם מתחיל מ 96 אלף שקלים.
סיאט טולדו והתאומה
שתי משפחתיות קטנות נולדו משיתוף פעולה נוסף של עולם הרכב כאשר
סיאט טולדו עשתה קאמבק לזירה המקומית שלנו ואתה גם סקודה ראפיד המוצלחת. הטולדו משווקת בישראל עם מנוע בסיסי בנפח של 1.2 ליטר ו 105 כוחות סוס ומנוע חזק יותר בנפח של 1.4 המייצר 122 כוחות סוס. המחיר ההתחלתי של הדגם עומד על 105 אלף שקלים.

סקודה ראפיד- מוצלחת מאוד
מיצובישי אטראז'
מיצובישי אטראז' שנחתה בישראל בתחילת השנה מעוניינת לשחזר את ההצלחה של מכונית הסופר מיני של החברה – מיצובישי ספייססטאר שזכתה להצלחה גדולה בשנה שעברה. הדגם משווק עם מנוע 1.2 ליטר המייצר 80 כוחות סוס בגרסאות ידניות או אוטומטיות. המחיר ההתחלתי של הדגם עומד על 88,900 שקלים בלבד.