היום כל פרסומת שלישית בערך בעיתון קשורה למקורות מימון אשראי לרכישת רכב מליסינג. איך קרה ששוק הליסינג התפתח כל כך מהר, ועוד לפני שהספקנו להפטר מהדעות הקדומות ש"לקנות רכב מהשכרה זה אומר גיר גמור ומנוע מקרטע"? הכול משום שלצד שיטות שיווק ומימון מפתות, ההיצע הפך לאיכותי ומשתלם, בטח לפלח אוכלוסיה "בשרני" שנקרא מעמד הביניים. מקורות עם גב כלכלי חזק מציעים לרוכש הרכב אפשרויות מימון – והאחרון ישיב את הכסף בתשלומים נוחים. כמובן שככל שפורסים את הסכום ליותר תשלומים הרבית גדלה, אבל זה לפעמים משתלם.
שיטות אשראי שונות
חברות ותאגידים כמו בנקים, חברות ביטוח, חברות אשראי, חברות ליסינג ועוד מציעות כיום מקורות לאשראי לרכישת רכבים, על מנת לעודד את הצרכנים לרכוש רכבים. חשוב לבצע את העסקה מול חברה שיש לה חוזק וחוסן פיננסי ולא מול חברה שעלולה לפשוט את הרגל. במידה והתשלום מבוצע באמצעות המחאות דחויות, רצוי לודא שהן לא תהיינה סחירות – ומצד שני ממוענות לפקודת מוכר הרכב בלבד.
ליסינג פרטי
הצרכן רוכש בערך כשליש משווי המכונית בזמן הקניה, ואת השליש הנוסף בתשלומים למספר חודשים, כשבסוף התקופה משלמים את השליש האחרון או שמחזירים את המכונית לחברת הליסינג. הסיכון בכך הוא שהרכב נותר רשום על שם חברת הליסינג (או בעליה – שמו הפרטי), והרכב משועבד לחברה זו, ובכך פתוחה האפשרות לחשוף את הרכב בפני אבדן בדין פשיטת רגל של החברה. בכל מקרה היות והרכב על פי רוב משמש כבטוחה לבנק לצורך מקורות מימון, הבעלות תעבור רק לאחר תשלום השקל האחרון של הצרכן לחברה.
רכישת רכב מליסינג פרטי באמצעות אשראי
אשראי מאפשר פעמים רבות אויר לנשימה עד להחזרת החוב, אולם במידה ורכב הוחרם עקב בעיות שקשורות בחברת הליסינג שעל שמה הרכב עדיין רשום, ניתן לעצור את התשלום לחברה ואת החיובים תוך הוראה לחברת האשראי, מכיון שהיה כאן כשל תמורה.