פעם בכמה זמן אפשר לראות בכבישים אצלנו איזה מישהו רוכב בסטייל על קטנוע עם סירה כמעט תמיד זה וספה. וספה הינו מותג של חברת האופנועים פיאג'ו והדגם הראשון יצא כבר בשנת 1946. תחילת דרכו של המותג מתחיל במלחמת העולם השנייה כאשר כלכלת איטליה הייתה בשפל. חברת פיאג'ו במקורה התעסקה בעיקר בתחום התעופה אך הגבלים מסוימים בסיום מלחמת העולם גרמו לחברה האיטלקית לשנות כיוון ולייצר כלי תחבורה אמין וזול.

קטנוע איטלקי עם נשמה
המציאו את הגלגל
השינויים שפיאג'ו הכניסה לעולם הקטנועים במותג ה-וספה בראש ובראשונה מתחיל בשלדה חזקה בעלת לוחות חזקים הלקוחה בעצם מעולם התעופה. המנוע של הוספה הקלאסית הוא 100 סמ"ק בעל שתי פעימות הנמצא על הזרוע האחורית וצמוד לגלגל האחורי. מיקום המנוע בצמוד לגלגל אפשר למתכנני וספה לייצר אופנוע ללא שרשת הינע מה שחסך לא פעם זמן על תחזוקה וטיפולים שונים.
בשנות החמישים והשישים פרחו המכירות של ה-וספה והיא הפכה למוצר אטרקטיבי כאשר בשנת 1956 כבר נמכרו יותר ממיליון אופנועים בעולם. בפתיחת שנות השישים ירדו מכירות הוספה מפני שרבים מהקונים פנו לשוק ה
רכב שהחל לתפוס תאוצה באותן השנים.
שמירה על אמינות ושינוים טכניים
משברים כלכליים למיניהם ושינויים בחומרי הייצור של פיאג'ו גרמו לירידת יוקרת מותג ה-וספה. יש צורך להוסיף שכניסת קטנועים חדשים בעלי תיבת הילוכים אוטומטית לשוק גרמו ל-וספה להתיישן במקצת ולהישאר מאחור בעם תיבת ההילוכים הידנית שלה. בתגובה לכך הוציאה פיאג'ו דגמי וספה חדשים יותר בעלי מנועים בנפחים שונים עם מערכת הילוכים אוטומטית. הדגמים החדשים ממשפחת ET הצליחו והחברה האיטלקית חזרה למסלול המכירות.

מרגש ויפה - וספה
וספה גם היום
כיום וספה מציעה מגוון קטנועים בגדלים שונים ועם עיצובים מרהיבים. דגם PX החדש שיצא לשוק בשנת 2011 הוא בעצם דגם רטרו של וספה המזכיר את ה-וספה משנות החמישים. הזרקת הדלק של הדגם החדש משופרת וחסכונית ואיכות החומרים מהשורה הראשונה. אז אם אתם מחפשים קטנוע חדש קחו בחשבון שבעים שנה של ניסיון ועשרות מיליוני לקוחות מרוצים.