לפני שמחליטים איך לרכוש את הרכב הבא שלכם שיכול להיות גם חדש – בהתאם לתנאי הרכישה, רצוי להבין ולהבחין בין כמה מונחים – ורק לאחר שמצוידים בידע, אפשר לעשות החלטה מושכלת ואפילו להשוות מחירים בנינוחות, כיוון שאתם יודעים ממה להמנע ואת מה לחפש בעסקאות הללו. ראשית רצוי להבין מה זה
ליסינג – באופן כללי הליסינג הוא השכרת הרכב לאורך שנים – בדרך כלל שנתיים או שלוש. ניתן לשכור את הרכב ישירות מחברת הליסינג או לחכור אותו דרך המעסיק.

44 אחוזים מהרכבים שעולים על הכביש נרכשים בשיטת הליסינג
אז לעשות ליסינג תפעולי או מימוני?
ליסינג תפעולי הוא עסקה שבה משלמים מראש עבור חבילת שירותים עשירה ומקלה; המחיר מעט יותר יקר לחודש, אולם משלמים אותו למקור אחד – חברת הליסינג. זה אומר שחברת הליסינג דואגת לביטוח רכב, לשירות טיפולים במוסך ותיקונים אם ישנו צורך, המחיר כולל לקיחת הרכב על ידי נציג לטסט ותשלום על רישיון הרכב השנתי. הליסינג המימוני הוא עסקה "רזה" יותר, שבה משלמים רק על השכרת הרכב בלבד.

ליסינג תפעולי הוא עסקה שבה משלמים מראש עבור חבילת שירותים עשירה ומקלה
לפי איזה מחירון רכב מתמחרים?
מחירון הרכב בו משתמשים חיוני והכרחי, לפחות כדי לדעת מאיזה מחיר לגזור את שווי השימוש, את הליסינג, שווי ירידת הערך של הרכב ובאיזה מחיר למכור ללקוח את הרכב. מתוך נתונים אלו גוזרים גם את מחיר הביטוח. לרוב משתמשים במחירון לוי יצחק, למרות שמחירון יד שניה הוא העדכני יותר.
מה זה דמי הקמה
דמי הקמה – כמו בכל עסקת הלוואה, גם הליסינג הוא סוג של הלוואה הנשענת על ביטחונות – שהם הטרייד אין או המקדמה שהלקוח משלם. כדי להקים את העסקה הזו, יש לשלם דמי מקדמה, הכוללים את הוצאת המסמכים הנלווים לחוזה ואת החוזה עצמו, לרוב דמי הקמה בגובה 1.4% משווי הרכב.