חוק רכב אספנות 281א' קובע, כי הוצאת רישיון לרכב אספנות תהיה תקפה לחצי שנה, כפי שתקנה 273 דורשת – הצגת תעודת רישיון רק פעם אחת בשנה. לרכב זה תיוחד לוחית רישוי על פי סדרה שמיוחדת לרכבים מסוג זה. ישנן קביעות נוספות לגבי הרכב הזה – קביעות שנוספות על הדרישות ברכב רגיל – כמו למשל איסור נסיעה ברכב זה בין השעות 7:00 ל- 9:00 בבוקר בימים א-ה – וכן אין להשתמש ברכב הזה למטרות העיסוק של הבעלים. ישנן עוד הגבלות ודרישות לרכב אספנות, הכול רשום באתרי האינטרנט הממשלתיים.
יש לדרוש מסמכי רכב וקבלת אישור עורך דין בחו"ל שהוא גם נוטריון
איך רוכשים רכב אספנות?
רצוי לחשוב היטב לפני שמחליטים לגבי רכישה של מכונית אספנות. המסלול הינו שונה מעט מרכב רגיל, שלא לדבר על אפשרות לייבוא אישי של הרכב, והשימוש בו או התקנות לאחזקה שלו כאמור משתנות. ראשית, יש לשלוח מכתב בקשה למחירוני רכב של רכב זה מאת המכס, על מנת לחשב את המס בעבור ייבואו. כדאי להסתמך בין השאר על מפרט ועל תמונה מזוויות צילום שונות.
רצוי לחשוב היטב לפני שמחליטים לגבי רכישה של מכונית אספנות
מסמכים הקשורים ברכב
יש לדרוש מסמכי רכב וקבלת אישור עורך דין בחו"ל שהוא גם נוטריון, אשר חתום על אמינות המסמכים הללו. במידה וכל מסמכי הרכב ישנם, ניתן לרכוש את הרכב – ורצוי לאסוף את הרכב באופן אישי. ראשית המפגש הראשון מחייב צילומו של הרכב, תיעודו במצב קבלתו. יש לדרוש אישור יבוא מהמכס, לצלם אותו מכל הזויות – לרבות מלפנים ומאחור עם לוחיות הזיהוי שלו.
לצלם את הרכב לפני ואחרי הובלה
חשוב לצלם את רשיון הרכב המקורי – ואת ההעברה על שמכם, להתחייב בכתב למוסך שאמור לטפל ברכב ולהציג את כל המסמכים למכס. הרכב הגיע לארץ ואמור להיות מובל אליכם? יש לדרוש צילום של הרכב במצבו הנוכחי על מנת לדרוש החזר ביטוח על הובלה שפגעה ברכב.