מנהל של חברה בתהליכי פיתוח, ככל מנהל חושב בגדול. חושב לטווח הזמן הרחוק, לטובת העובדים, לטובת הנוחות והתנאים במקום העבודה. במידה ואחד הרכבים לוקה בתקלה כל שהיא, שירות של ליסינג תפעולי יכול להיות הפיתרון האידיאלי – לפי שיטה זו מגיע נציג חברה, אוסף את הרכב או מתקן על הדרך, ואפילו מעביר ללקוח רכב חלופי. על פי השיטה הזו, ישנה השקעה מרוכזת בכל השירותים והצרכים: נציג חברת הליסינג לוקח את הרכב גם לטסט, ומשלמים על הרישוי לרכב, וכן על הביטוח.

הבעלות נשארת לאורך כל הדרך של חברת הליסינג
איך משלמים על ליסינג תפעולי?
למעשה, הבעלות נשארת לאורך כל הדרך של חברת הליסינג, והחברה שחוכרת אותו או העובד בעצמו משלמים מדי חודש דמי שימוש ברכב. התמורה היא חבילה שלמה עם כל המוצרים הנדרשים לרכב על מנת להשתמש בו, ואפילו העובד אינו צריך לצאת מהעבודה על מנת למהר לטפל ברכב – אפילו לא כדי לערוך לו את הטיפולים התקופתיים שגם עליהם תשלם חברת הליסינג.

נציג חברת הליסינג לוקח את הרכב גם לטסט, ומשלמים על הרישוי לרכב, וכן על הביטוח
מתאים לחברות בצמיחה
הליסינג התפעולי יתאים לחברות שנמצאות בצמיחה תמידית – המעסיק ירוויח מהשדרוג של תנאי העובדים – הוא ישלם להם תשלום שיגלם מעין החזר על תחזוקת הרכב, ואילו ההוצאה הזו תהיה מוכרת לו במס, ולא משנה אם זה רכב לעסק פרטי או מסחרי.
מתאים לחברות גדולות
החברות הגדולות אינן חייבות יותר להשתמש בציי רכבים, ולרכוש רכב במזומן או בתשלומים, כשעד שהתשלומים ישולמו במלואם – ממילא הרכב כבר יחשב לרכב ישן. במידה זו, מחליפים את הרכב מדי שנה בשנה – העובד מרוויח רכב חדש אחת לשלוש שנים והתנאים בעבודה משופרים.