כשהרכב המשפחתי או האישי נמצא כבר מראה על המונה יותר מדי זמן מוסך (כמה זה יותר מדי? זה יחסי למי שמחזיק אותו) או עד שאין מנוס מהתוצאות, כנראה שהגיע הזמן לקניית רכב חדש, אולם סביר להניח שמי שמגיע עד לרגע האחרון לטיפולים עם הרכב במוסד לא השאיר כמויות כסף מיותרות בצד לרכב חדש, ולכן עכשיו צריך לשקול צעדים מה לעשות. למרות שרכישת רכב חדש נראית עניין מסובך ויקר מדי – לא חשוב אם הוא ידני או אוטומטי, הוא יעלה כמה עשרות אלפי שקלים אם לא יעלה מעל ל – 100,000. אז מה עושים?
עבור מי שעוד לא מכיר את השיטה, חברות הליסינג מאפשרות ללקוח לקחת רכב חדש לחלוטין ולשלם עליו בתשלומים. לגבי השיטה – אפשר לפצל אותה לפחות לשתי אפשרויות: האחת היא
ליסינג ממוני, והשניה היא פתרונות למימון מלא של הרכב. הליסינג המימוני מאפשר לשוכר ליהנות מהרכב כאילו הלקוח ממילא משלם עליו לאורך תקופה ארוכה (36-60 חודשים) וגם להחליף אותו בחדש אחר לאחר תום החוזה או לרכוש אותו, והשניה – רכישה שלמה של הרכב מראש בתשלומים (ללא השכרה).
רכישת רכב מליסינג לעומת רכב מחנות לממכר רכב
חברות ליסינג מציעות ללקוח מלבד אופציות נוחות לרכישה שירותים נוספים שעשויים להקל על הלקוח. כל חברת ליסינג מציעה את הפתרון התחרותי שלה, בעצם, יש חברות ליסינג שגם מציעות רכישה של רכב דומה מיד שניה, מה שמוזיל את המחירים באופן מובהק.
ליסינג זה כמו הלוואה
הרבה פעמים גם אלו שמסוגלים לשלם בבת אחת על
רכב חדש מעדיפים לשלם בתשלומים, משום מרווח הנשימה שהעניין נותן. לכן, רואים את ההצעה של חברת הליסינג בתור הלוואה המוחזרת בתשלומים ואפשר להשוות אותה להלוואות אחרות של מקורות מימוניים.