רכישת רכב מיד שניה אינה מאופיינת בקהל הומוגני, אלו יכולים להיות צעירים שאין בידם כסף מספק לרכישת רכב חדש לגמרי מהיבואנים, משפחות שמעוניינות להרחיב את מאגר הרכבים במשפחה או כל אחד אחר. ישנן כמה אנקדוטות שמסייעות לאותו אדם שפניו לרכישת כל רכב מיד שניה לפקוח את החושים ולהיות ערוכים כלפי הסכנות שברכישת רכב כזה. הרעיון הוא לשמור על כמה שפחות סיכונים ברכישה, גם כאשר מדובר על מוצר שסופו ידוע – ערכו יורד למן הרגע שהוא עולה על הכביש ובבעלות ראשונה.
אחת האפשרויות היא לפנות למאגר רכבי יד שנייה מליסינג
זהותו של מוכר הרכב
בין אם אתם מוצאים רכב דרך מודעות לוח רכבים באתרי האינטרנט השונים, בין אם מצאתם את הרכב חונה לצידי הכביש עם מודעת "מוכרים אותי!" או בין אם הלכתם למגרש מכוניות רכבי ליסינג והתלבטתם בדגמי הרכב, לכל רכב ישנם בעלים. עליכם לוודא רק שאותם הבעלים של הרכב הוא זה המוכר לכם. רצוי לבדוק בתעודת הזהות של המוכר מול רישיון הרכב שכולל גם את מספר השלדה ולוחית הרישוי אותם יש להשוות לרכב עצמו.
מעטים המקרים בהם יאותו להראות לכם ספר טיפולים
היסטוריית הטיפולים ברכב
מעטים המקרים בהם יאותו להראות לכם ספר טיפולים, לא רק משום שרצו לשמור על היסטורית הטיפולים שלו בסוד, אלא פשוט מפני שלא תמיד ניתן למצוא בעלים מסודר וישר שטרח לעשות את זה. הפתרון הוא לנסות לגלות את כל הבעיות ברכב כבר במקום – הגיעו לראות את הרכב לאור יום עם אדם שמבין במכונאות רכב ולנסוע עם הרכב לסיבוב. לסיום- בדיקה במוסך מורשה לבדיקות שאינו קשור למוכר תגלה לכם מעבר לכך.
כיצד לקצר את זמן החיפוש אחר רכב יד שניה?
אחת האפשרויות היא לפנות למאגר רכבי יד שנייה מליסינג. כאן אתם יודעים מי הבעלים, רק נותר לכם לבדוק אם הרכב היה מהשכרה (17% ממחירו פחות – לכן יהיה זול יותר) או מליסינג. ההבדל הוא שסביר להניח כי רכב שהיה בליסינג להבדיל מהשכרה הוא רכב שנהג בו אדם יחיד.