לפני קניית רכב חדש בכלל ורכב יד שנייה בפרט, תמיד נגדיר תקציב למען רכישת הרכש, תקציב זה יהיה מה שיגביל אותנו לסוג הרכב שאנו מחפשים, השנה וכו'. לרוב, נבצע את חיפוש הרכב על ידי רפרוף במחירוני הרכב כאשר נעצור ברכבים אשר עונים לנו על קריטריון מחיר הרכב. השאלה המתבקשת כאן היא כיצד מעריכים את מחיר הרכב מלכתחילה?
בסופו של יום, הדבר שבאמת ישפיע על מחיר הרכב יהיה הביקוש שלו
הפרמטר מספר אחד
המאפיין הכי דומיננטי בעת קביעת מחיר רכב הוא שנת הייצור של הרכב ומדוע? ראשית נגיד בקול את מה שרובכם חושבים עליו והוא מה קורה במקרה והרכב בן 5 שנים ובעל 0 קילומטראז' לעומת רכב בן שנה בעל 20,000 קילומטראז'? האין זה אומר שהרכב הישן יותר מצבו טוב יותר? ובכן, כן ולא. אומנם, רוב הסיכויים כי מבחינה מכאנית יהיה לו יתרון, אולם חשוב לציין כי יש את מה שנקרא בלאי טבעי של הרכב ויש את הפרשיי הטכנולוגיה. שניהם יחדיו יעניקו לרכב הצעיר יותר יתרון קל על מקבילו הזקן.
התקציב יהיה מה שיגביל אותנו לסוג הרכב שאנו מחפשים
מרכיבים נוספים
ישנם גורמים רבים אחרים המשפיעים על מחיר הרכב והם בעלים קודמים, האם זה רכב יד שנייה מליסינג? האם היה שייך לצה"ל? האם עבר רק דרך ידיים פרטיות וכו'. ירידת הערך כתוצאה מידיים פרטיות לעומת ליסינג קטנה יותר. מרכיב נוסף הוא הקילומטראז'. רכב אשר נסע בצורה חריגה מהממוצע השנתי (שהוא בערך 20,000) יקבל ירידת ערך נוספת פרט לקילומטראז' הרגיל.
ביקוש והיצע
בסופו של יום, הדבר שבאמת ישפיע על מחיר הרכב יהיה הביקוש שלו. רכב אשר ביקושו שואף לאפס מחירו יצנח במהירות ואילו רכב בעל ביקוש גבוהה יימכר במחיר הקרוב יותר למחיר המחירון שלו ואף גבוה יותר. האם הרכב מטופל ושמור, האם יש בוא אבזור ותוספים מיוחדים, האם הרכב עבר תאונה (ואין מדובר כאן בתאונת פחחות קלה) גם הם ישפיעו על מחירי הרכב.