אוטוטו נגמרת לה שנת 2015 וכנגד כל הציפיות, היא נסגרת בצורה חיובית ביותר. זה נכון שבמהלך שנת 2015 הרגשנו אי אילו צליעות בכל הנוגע לשוק הרכב הישראלי. הרגשנו שעסקאות הליסינג יד שנייה משתלטות על השוק, ירידה בחשיפות והיה נדמה כאילו כל מבצעי הרכב שידענו בחודשים האחרונים היו לטובת "ניקוי מדפים". מסתבר שהכול היה לשווא. 'כלכליסט', חשף נתון שאומרים כי שנת 2015 שברה את שיא המסירות של כל הזמנים- על פי הערכות כמובן.

קיה- מקום ראשון בטבלת המסירות
ההערכות אומרת כי רק בחודש נובמבר האחרון נמסרו יותר מ- 21 אלף כלי רכב חדשים, מה שאומר שמתחילת 2015 ועד לסוף חודש 11 של השנה, נמסרו בארץ כ 245 אלף כלי רכב חדשים. רק כדי לסבר את האוזן, שנה שעברה נחשבה עד כה לשנה הטובה ביותר בענף הרכב הישראלי. בשנה זו, 2014, נמסרו מתחילת ינואר ועד סוף דצמבר 239,771 מכוניות חדשות. אם מחזור לשנת 2015, ישנן הערכות האומרות כי מספר המסירות של רכב חדש השנה, ייתכן ויחצה את רף ה- 245 אלף.
כמעט כמו בכל טבלת מכירות, גם בטבלה הזו ייתכן ותככב היצרנית הקוריאנית
קיה. לאחריה טפסו את מיקומן במקומות השני והשלישי היצרניות
יונדאי ו
טויוטה. לא יפתיע הדבר אם באמת כך יקרה, שהרי קבוצת קיה- יונדאי עשו מאמצים רבים בתחום העיצוב והנדסת החומרים על מנת להגיע למקומות הגבוהים האלה. אם אתם זוכרים, בזמנו, יונדאי הבטיחה לעצמה (ואכן קיימה) לעשות הכל על מנת לעלות לראש טבלאות המכירות בעולם.
גורמים רבים בענף הרכב אומרים כי במהלך חודש נובמבר, ציי רכב רבים הצטיידו במספר רב של רכבים לצורך מכירתם כרכבים "יד ראשונה 0 קילומטר". חוץ מזה, חודש דצמבר כחודש יחסית חלש. הסיבה היא שרוכשים שרכשו רכבים החדשים מעדיפים להמתין מעט ולרכוש רכבים שנת 2016.