אתם רוצים לדעת מה אתם קונים, ולא לעשות עסקה עם "חתול בשק". אתם יושבים שעות נוספות כדי לאתר את הרכבים שנראים לכם על סמך נתונים כתובים בלבד, או שנמצאים במגרש המכוניות, ולבד מהנתונים שבחרו לפרסם, אתם כבר לא יודעים לבחור- הכול נראה נוצץ ויפה, עד כדי חיפוש פגמים בכל רכב? סביר להניח שתחפשו את מה שייתן לכם הכי הרבה יתרונות מול סכום כסף סביר ושעומד בתקציב שלכם. איך רוכשים את הרכב הטוב ביותר עבורכם, ולדעת את מירב הפרטים הדרושים?
מה לבדוק בקנייה של רכב יד שנייה מליסינג?
להתחיל כמובן מתקציב
מכיוון שרצוי שלא לקפוץ מעל הפופיק בערך בכל עסקה שעושים בחיים – ובמיוחד לא בעסקה שכזו שמחייבת הוצאה רצינית ואולי אפילו פתיחת חסכונות – אם לא בבת אחת אז סכום לא מבוטל מדי חודש. הסכום שמצוין לגבי הרכב הוא אולי הסכום המקסימאלי שממנו מתחילים לעשות עסקה, אולם זה לא הסכום הסופי שתוציאו על הרכב. נכון שמדובר ברכב יד שנייה – ואפילו אם הוא מתוחזק טוב, צריך לעשות לו בדיקה, רגע לפני שקונים – הוצאה של מאות שקלים. לבד מכך, יש להוסיף גם את מחיר הביטוח לרכב (לפחות חובה), אגרת רישוי וטסט, העברת בעלות ועוד.
לעבור לסיבות שבגללן אתם רוכשים את הרכב
יש מי שזקוק לרכב בעל 4 גלגלים – כדי לנסוע ממקום למקום, ויש מי שרוכש רכב כדי לנסוע בשטח על 4X4, ודווקא בגלל זה הוא רוכש רכב מיד שנייה (בחנויות זה יקר, וישנם דגמי שטח מעולים שכבר לא ניתן להשיג בחנויות), ויכול להיות שהפעם אתם רוצים להתפנק על רכב יוקרה אפילו שהוא מדגם ישן יותר.
מה לעשות כשרואים את הרכב?
חשוב מאוד שאם רוכשים רכב ממגרש ליסינג לבדוק שהרישיון שראיתם הוא הרישיון של הרכב הרצוי (על פי מספר שלדה), לוודא מי הם הבעלים האמיתיים של הרכב (אם זה בבעלות פרטית – לבקש תעודת זהות), לוודא שהמחיר לא "זול מדי" מהמחירון, וכמובן לקחת אותו לנסיעת מבחן – ומה לבדוק שם? זה כבר סיפור אחר...