כל מי שרכש פעם ביטוח רכב בוודאי מכיר את המושגים ביטוח נהג חדש וביטוח נהג צעיר. למעשה, הרבה מאוד צרכני ביטוח רכב מתבלבלים בין השניים ולא כל כך יודעים כי קיימים הבדלים מהותיים בין שני סוגי פוליסות הביטוח הללו. עבור אלו שלא כל כך מצליחים לראות את ההבדל בין שתי הפוליסות הללו, הנה הסבר קצר שאולי יעשה קצת סדר בראש:
ביטוח נהג חדש
מה זה ביטוח נהג חדש?
משרד התחבורה מגדיר נהג חדש באופן מאוד חד וברור: נהג חדש הוא נהג שעדיין לא חלפו שנתיים מיום הוצאת הרישיון שלו. כלומר, כל מי שמחזיק ברישיון נהיגה בתקופה הקצרה משנתיים נחשב לנהג חדש, ומחויב לנסוע אך ורק עם פוליסת ביטוח נהג חדש. חובתו של הנהג לידע את חברת הביטוח כאשר הוא רוכש פוליסת ביטוח חובה שהוא נהג חדש הנוהג פחות משנתיים על הכביש.
מה זה ביטוח נהג צעיר?
באופן חוקי לא קיימת הגדרה ברורה לגבי מי נחשב לנהג צעיר. אולם, חברות הביטוח נוהגות להתייחס לנהגים צעירים כנהגים שגילם צעיר מ24 שנים. כלומר, כל נהג שטרם מלאו לו 24 שנים ייחשב בעיני חברות הביטוח לנהג צעיר, ויאלץ לרכוש פוליסת ביטוח לנהג צעיר, בין אם מדובר בביטוח מקיף, ביטוח חובה או כל ביטוח רכב אחר. לעיתים ישנם הבדלים בהגדרות של חברות ביטוח שונות, וחלקן מתייחסות להגדרת הנהג הצעיר כנהג שטרם מלאו לו 21 שני בלבד.
מה ההבדל בין ביטוח נהג צעיר לביטוח נהג חדש?
ההבדל בין ביטוח נהג צעיר לביטוח נהג חדש הוא שישנן כמה הגבלות מבחינת החוק שתקפות לגבי נהגים חדשים אולם לא תקפות לגבי נהגים צעירים. למשל, נהג חדש חייב לנהוג עם שלט של נהג חדש על השמשה האחורית של הרכב. בנוסף לכך, נהג חדש חייב להיעזר בנהג מלווה לאורך שלושת חודשי הנהיגה הראשונים שלו, ואינו יכול להסיע יותר משני נוסעים ברכב במשך שנתיים ללא מלווה.