חברות פרטיות קטנות וארגונים גדולים שפעלו בתחום ההייטק והיזמות קיימים מזה זמן רב, רק שפעם הם נקראו אחרת; חברות שכר מכר. אותן חברות שהיו מעניקות תנאים סוציאליים מעולים לעובדים שלהן אז וגם היום מאפשרות להם ליהנות גם מרכב צמוד ביוזמתן. אם לפני מספר עשורים המגמה הייתה לרכוש רכבים ולהשאיל אותם לעובדים, הרי שכיום המגמה היא להחכיר מכוניות ליסינג לעובדים, ובכך כל הצדדים מרוויחים – העובד מהרכב, המעסיק – מהקיזוז במיסים וחברת הליסינג כמובן. פתרונות הליסינג קיימים כמובן לא רק בשוק מכוניות מנהלים או מכוניות משפחתיות – פרטיות, אלא גם ברכבים מסחריים ומשאיות.
מבט אל האופק של שוק הליסינג בישראל
שוק הליסינג בנסיקה
החל מאמצע שנות התשעים של המאה ה-20, ועד למחצית העשור הראשון של המאה ה-21, חברות הסטארט אפ שנהנו מתנאי שכר גבוהים מאוד הרשו לעצמן סל הטבות לעובדים בדמות רכבי ליסינג – מה שהפך מאז לסטנדרט שנדבק גם בארגונים הגדולים בעלי הגב הכלכלי החזק. חלק מהעניין של איוש משרה בחברה מסוימת הופך ליוקרתי ולנחשק משום העניין. היום לאחר מספר שנים, ישנה פריחה וזליגה מענף לענף בנושא – עד לרמת החברות הקטנות.
ליסינג זו שיטה אחת שמאחוריה עומדים אין ספור פתרונות
ניתן לחלק אמנם את שיטות הליסינג לשניים – ליסינג תפעולי וליסינג מימוני, ומי שמעוניין ממש לרכוש רכבים מיד שניה יכול לעשות באמצעות מימון לרכב, אולם כשמתחילים לדון בפרטים הקטנים, חברות הליסינג מתגמשות כלפי הלקוח, ומאפשרות לו לנצל אשראי שעומד לרשותו – בתנאים שמתגמשים כלפיו.
הליסינג נמצא בכל מקום
אחת ההוכחות שאפשר לראות כבר היום על הכביש להצלחתה של חברת הליסינג, היא שפשוט יש כמות בלתי מבוטלת של רכבי ליסינג בנסיעה (אפשר להבחין במדבקות שעליהן). כל אחד ועסקת הליסינג שלו, אולם מה שבטוח – הרכבים חדשים ומתוחזקים.