הקפידו להכין הכל מראש. שלמו את האגרה ובררו מה אתם צריכים להביא איתכם לטסט. אם הרכב רשום על שם מישהו אחר, הקפידו להביא את תעודת הזהות שלו עם יפוי כוח המאשר לכם לעשות את הטסט בשמו. ודאו כי יש בצמוד לרשיון הרכב,
פוליסת ביטוח חובה בתוקף. הקפידו להביא אמצעי תשלום משום שמעבר לאגרת הרישוי תצטרכו לשלם עבור הבדיקה ואולי עבור תיקונים קלים הנעשים במכון הטסטים.
אפוד זוהר?
כן. אם אין לכם ברכב אפוד זוהר אתם לא תעברו את הטסט. כדאי להקפיד שיש לכם אפוד זוהר ב
רכב כדי למנוע את האי נעימות . ברכבים מסויימים חלה חובת התקנת מטף כיבוי וברכבים אלה יש להקפיד שהמטף נמצא. אם התגלו בבדיקה מספר מנורות שרופות, משתלם להחליף אותן במכון הטסטים משום שזה חוסך המון זמן. ודאו שיש בנמצא גם מגבה ומשולש אזהרה במקרה של תקר בצמיג.
לטסט הקרוב נבוא מוכנים
תקלות מכניות
התגלתה תקלה מכנית ברכב? כמובן שתקבלו הארכה של מועד הרישוי לטובת תיקון התקלה. מומלץ לתקן את התקלה בשלמותה ולא לחפש דרכים לתיקונים זולים יותר. בד"כ מדובר ברכיב שפוגע בבטיחות או בזיהום האויר. אם הבלמים שלכם לא תקינים, תאלצו ללכת למוסך מורשה כמובן ולקבל אישור רשמי ומעין אסמכתא המאשר את התיקון כדי שתוכלו לגשת בשנית למכון הטסטים ולהוכיח את התיקון שבוצע ע"י מוסך מוסמך – כשמדובר בבלמים, משרד התחבורה מקפיד מאוד.
מה עם קומבינות?
פשוט לא מומלץ. בבדיקת הטסט בודקים מכלולים אשר יכולים לפגוע באופן קריטי בבטיחות הרכב. הבדיקה השנתית לא כאן כדי למרר את חיינו, בבדיקה הזאת יכולים לגלות מכלולים תקולים שאי תפקודם יכול לגרום לתאונות קשות. לדוגמא, בודקים את מערכת ההיגוי שיכולה להתנתק בגלל טיפול לקוי ולגרום על אי שליטה ברכב(!). מומלץ להשמע להוראות ולתקן את כל תקלות כנדרש.