מי יכול להוציא רשיון? למעשה כל אזרח ישראלי בעל תעודת זהות ישראלית יכול להוציא רשיון נהיגה. בתנאי שאין לו בעיות בריאותיות או נפשיות ששוללות ממנו את הזכות להוציא רשיון. בעיות כאלה נבחנות ומזוהות כבר בשלב הראשוני של התהליך, ישנו טופס בקשה לרשיון נהיגה שצריך לגשת איתו לרופא המשפחה כדי לאשר שמצבכם הבריאותי מתאים להוצאת רשיון.
החלטתי להוציא רשיון, איך מתחילים?
השלב הראשוני הוא "הטופס הירוק", טופס בקשה ל
הוצאת רשיון אשר עליו גם חותם רופא המשפחה כדי לאשר את מצבכם הבריאותי. בנוסף, עליכם ללכת לבדיקת ראייה כדי לקבל אישור על נהיגה עם\בלי משקפיים בהתאם לכושר הראייה. הטופס הירוק מונפק בחינם וגם בדיקת רופא המשפחה לא עולה כסף, על בדיקת הראייה תשלמו בד"כ כמה עשרות שקלים.
מוציאים רישיון נהיגה
בחירת מורה הנהיגה ולימוד למבחן התאוריה
השלב הבא בתהליך הוא מציאת מורה נהיגה. אנחנו ממליצים לא ללכת לכל מורה נהיגה, כדאי ללכת למורה\בית ספר לנהיגה שהמליצו לכם עליו ושאתם יודעים שהוא טוב ואמין. בזמן שאתם מתחילים עם שיעורי הנהיגה, כדאי להתחיל וללמוד למבחן התאוריה. ללא מבחן תאוריה לא תוכלו לגשת למבחן המעשי! כדאי ללמוד ולסיים את המבחן בזמן שאתם לומדים אצל מורה הנהיגה, לא כולם עוברים בפעם הראשונה ולא הייתם רוצים שזה ימנע מכם לגשת למבחן המעשי.
תשלומים אגרות ומבחן מעשי
השלב האחרון בתהליך הוא לגשת למבחן המעשי 'טסט' . בתנאי שעברתם את מספר השיעורים המינימלי הקבוע על פי חוק ובתנאי ששילמתם את האגרה עבור המבחן המעשי, תוכלו לגשת. כמובן שכדאי גם לקבל את חוות דעתו של המורה! אם אתם לא מרגישים בטוחלים מספיק או שמורה הנהיגה ממליץ על מספר שיעורים נוספים, כדאי לשמוע בעצתו. עלות האגרה למבחן המעשי היא כמה מאות שקלים וכדאי להערך בהתאם.