לא מעט שנים נלחמת המשטרה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בתופעה ההולכת וגדלה. כמעט בכל סוף שבוע קורה משהו בכביש שהיה יכול להמנע אם הנהג לא היה שותה. תאונות מחרידות עם נפגעים בגוף ובנפש. בשנים האחרונות נהוג לשתות אלכוהול מחוץ למסיבה על הגג של הרכב. נהגים צעירים וחסרי נסיון על הכביש, יוצאים בסוף השבוע למסיבות וברים ושותים המון אלכוהול . בסוף המסיבה הם עולים על ההגה שהם עייפים ושיכורים וההמשך לצערינו ברוב המקרים ידוע.
למה אסור לשתות אלכוהול ולנהוג?
לא קשה להבין למה אלכוהול ונהיגה הם שילוב גרוע. האלכוהול הוא חומר פסיכואקטיבי שחודר ישירות למחזור הדם ומשם נספג במערכת העיכול. האפקט של האולכוהול מאט את פעילות המוח ומשפיע על הלב, הריאות והכבד. האלכוהול משפיע גם על המצב הנפשי וגורם לנו לערפול חושים שמתגבר ככל ששותים . מחקרים מסויימים מראים שהאלכוהול משפיע הרבה יותר חזק על נוער מתחת לגיל 18 ואותם נערים בד"כ גם שותים הרבה מעבר לגבול היכולת שלהם בגלל חוסר נסיון בשתיית אלכוהול.
זיכרו! אם שותים, לא נוהגים
מה האלכוהול עושה לנהג?
האלכוהול פוגע בראייה לטווח רחוק ופוגע בעירנות הנהג ב
רכב. בנוסף, נהג שתוי יתקשה להקדיש את התשומת לב הנדרשת כדי לשים לב לסכנות האורבות לו בטווח הראייה המרחבי (למשל בשולי הכביש). אחת ההשפעות הבולטות ביותר היא אפקט הבטחון העצמי, אדם ששותה אלכוהול מפתח באופן זמני בטחון עצמי מופרז שיכול לגרום לו לחשוב שהוא כשיר לנהיגה או שפשוט מותר לו לנסוע איך שהוא רק רוצה מבלי לחשב את הסכנות שאורבות מעבר לפינה.
שלא תגידו לי זה לא יקרה
מה אומר החוק?
החוק מתיר לשוטרים לבצע בדיקת אלכוהול גם אם לא התעורר חשד מוקדם, מי שיסרב לבדיקה ייחשב כמי שנהג בשכרות. בחלק מהמקרים שוטר יכול לדרוש מנהג לבצע גם בדיקת דם (בד"כ בתאונות). ממש לאחרונה גם נכנס חוק חדש שלא מתיר שום כמות של אלכוהול. הענישה מתחילה ממש מהטיפה הראשונה. נהג שנתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול , רשיונו נשלל באופן מיידי ובדרך כלל גם רכבו יוחרם לתקופה של 3 חודשים.