לפני כשנה הציגה חברת פורד את דגם האוקספורט לשוק ההודי והדרום אמריקאי ובקרוב הדגם החדש לשוק האירופאי יוצג בתערוכת הרכבים בז'נבה. חברת פורד השיקה רכבים תחת מדיניות של אחידות ולכן הגרסה האירפואית של הרכב תכלול את אותן איכויות של הדגמים הקודמים.

פורד אקוספורט גם בישראל
תכונות ומאפיינים
בדומה לדגמים הקודמים ששחררה החברה בשנה שעברה, גם דגם זה מאופיין במידות נוחות וקומפקטיות שימושית למרחב העירוני ומיועד למי שלא נטש את החלום של קניית רכב חדש. דגם האוקספורט מהווה תחרות לדגם פיג'ו 2008 , כמו גם לרכבים איכותיים אחרים כגון שברולט טראקס, אופל מוקה, רנו קפטור ועוד. גובה הרכב 1,696 מ"מ, אורך 4,241 מ"מ, רוחב 1,765 מ"מ וגודל הבסיס של הגלגלים 2,521 מ"מ. בנוסף, הדגם האירופאי מציע תא מטען בנפח יעיל של 362 ליטר שניתן להגדיל בעזרת קיפול מושבים ל- 705 ליטר.
דימיון והבדלים
חברת פורד דואגת לשמור על סטנדרט גבוה בכל הדגמים ולכן מלבד שיקולים של זיהום אוויר ואיבזור, אין הבדלים משמעותיים בין הרכבים. תא הנוסעים הועתק מדגם הפיאסטה שהייתה סוג של השראה לדגם החדש, אך לעומת זאת בדגם האירופאי תשולב מערכת ייחודית (Ford Sink) שמאפשרת הגבלת המהירות של הרכב, מפתחות חכמים מיוחדים להורים, תפעול מבוסס קול ועוד.

האם יזכה מנתח שוק ברכבי הפנאי שטח
יתרונות הדגם האירופאי
מדיניות החברה להציע לשווקים השונים את אותה איכות ולכן יש שמירה מסוימת על אחידות בין הדגמים למרות ההפרש בזמני ההשקה של כל דגם. פורד אוקספורט האירפואית תהיה זהה לרוב לדגמים הקודמים שהושקו למדינות מתפתחות אבל בגרסה החדשה הוכנסו אביזרים נוחים לתפעול הרכב. האקוספורט הוא אופציה נחמדה לרכישה של רכב פרטי והדגם החדש ישלב את אותם יכולות מנוע של דגם הפיאסטה 2013 , כמו גם גודל מנוע של ליטר והספק אקובוסט של 100 עד 125 כ"ס.