כאשר מדובר ברכב חדש, שהניילונים עוד ניכרים בו, כמובן שאין צורך לבצע בדיקה ברכב היות ומדובר ברכב חדש לחלוטין. אך כאשר אתם קונים רכב מיד שניה ליסינג, מומלץ לא להקל ראש ובכל זאת להתעקש על בדיקה לרכב. ניתן להביא שמאי פרטי משלכם כדי שיעבור ויבדוק את הרכב ויתרשם ממנו על פי ניסיונו וידיעתו. ניתן גם לבקש לבצע בדיקה עצמאית של הרכב במכון בדיקה שמוכר לכם ואתם סומכים עליו ובנוסף לאלו תמיד רצוי לבקש גם את רקורד כל הטיפולים ברכב כדי לראות מתי הרכב טופל והיכן.
כאשר מדובר ברכב חדש, שהניילונים עוד ניכרים בו, כמובן שאין צורך לבצע בדיקה ברכב היות ומדובר ברכב חדש לחלוטין.
טיפול במוסך הליסינג הוא לא כמו טיפול אצל יבואן
רבות מ
חברות ליסינג נמצאות בקשר עם מוסכים פרטיים אשר הרכבים מועברים אליהם לתיקון ובדיקה. הבעיה עם מוסכים אלו, שהם לא תמיד עובדים בצורה מסודרת ונקייה. לעיתים בעיות שמתגלות לא מתוקנות בהם עד הסוף, והם גם עושים שימוש בחלפים בלתי מקוריים שעלולים להגביר בלאי על הרכב ולסכן את נוסעיו. גם מוסכי הבדיקה שעובדים איתם חברות הליסינג לא תמיד אמינים ולעיתים יכולים להעביר רכב טסט לא בגלל תקינותו, אלא בגלל התשלום של חברת הליסינג כדי להעביר את כל הרכבים טסט.
רבות מחברות ליסינג נמצאות בקשר עם מוסכים פרטיים אשר הרכבים מועברים אליהם לתיקון ובדיקה. הבעיה עם מוסכים אלו, שהם לא תמיד עובדים בצורה מסודרת ונקייה
כיצד מגלים האם הרכב באמת תקין?
ראשית כל בטרם הפניה לחברת הליסינג לשם קניית רכב, בררו על החברה באינטרנט. חפשו אותה בגוגל ונסו למצוא חוות דעת עליה. גם פייסבוק יכול לענות על הצורך הזה ולגלות לכם כמה דברים בהצלחה יתרה. חוץ מאלו, אתם יכולים להביא עמכם שמאי פרטי לבדיקת הרכב או לבקש להוציא את הרכב למכון בדיקה חיצוני שאתם סומכים עליו.